1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Pompoensoep
  5. Pompoensoep

Pompoensoep

  • Goedkoop en snel, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-2003

Ingrediënten 4 personen


250 gram pompoenvlees in fijne brunoise, 1/2 dl room, 1/2 dl melk, 4 dl kippenbouillon, een ui, boter, olijfolie, peper, zout.


Verder heb je nodig


Soepterrine, staafmixer, passeerzeef


Het is weer tijd van de grote oranje pompoenen. Heerlijk, niet duur en leent zich tot verfijnde bereidingen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het pompoenvlees van vel en pitten ontdoen, afwegen, en ze in fijne brunoise snijden. De ui snipperen.

Bereidingswijze

Doe in de soepkom de boter en de olie, en smoor de ui hierin op klein vuur, afgedekt gedurende een tiental minuten. Voeg het pompoenvlees toe, en laat met de ui nog eens tien minuten uitzweten, afgedekt, waarbij u regelmatig omroert. Kruid met peper en zout. Voeg de melk en de room toe en breng aan de kook. Voeg dan de kippenbouillon toe. Laat 20 minuutjes sudderen. Mix de soep en passeer door de zeef.

Serveertip

Wil je er een echt feest van maken, dien dan een weinig van deze soep op met gegrilde SIntjacobsmosselen, en versier met gefrituurde salie (of als je beurs het toelaat met een paar schijfjes truffel).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbeudaer


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbeudaer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top