Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Consomme Royal

Consomme Royal

Door: brando70

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2003

Ingrediënten


1 liter vleesbouillon * eiergelei van 1 ei * 1 eetlepel melk * boter * peper * zout.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop voor de eiergelei het ei met de melk los, maar nit schuinig, en roer er wat peper en zout doorheen. Vet een vuurvast glazen bakje of een stenen kommetje in met boter en schenk het losgeklopte ei erin. Zet het kommetje in een pan met water en zorg dat dit tegen de kook aan wordt gehouden. Komt het water in de pan aan de kook, dan wordt de eiergelei sponzig. Laat de gelei in ongeveer 30 minuten gaar worden. Neem het kommetje uit het water, snijd de gelei in blokjes of andere figuuurtjes en voeg deze toe aan de hete bouillon.

Serveertip

Bron; "Alles over koken".



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top