1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Het beste van lam met 'smeltende' aardappel en ... .

Het beste van lam met 'smeltende' aardappel en ... .

Door: vifke

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2003

Ingrediënten 4 personen


600 g lamsfilet
150 g mengeling van gehakte rozemarijn, peterselie en tijm
2 dl geklaarde boter
4 dikke plakken uitgestoken aardappel
200 g sjalotten
100 g boter
150 g lamsniertjes
8 champignons
Shepherd?s pie:
1 dl lamsfond
1 tomaat
peterselie, tijm en rozemarijn
150 g aardappelpuree
600 g lamsschouder



En 'shepherd's pie' ; Voor 4: Recept: David Pitchford, Read's restaurant

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rol het lamsvlees in de kruidenmengeling en bruin snel aan alle kanten in olie. Laat het vlees 4 minuten in een warme oven garen en laat nog 5 minuten buiten de oven rusten. Snij het vlees in plakken. Zet de plakken aardappel onder in geklaarde boter en laat langzaam garen (50 minuten op 160?C). Maak de sjalotten schoon, stoof in boter en een weinig water, pureer en kruid met peper en zout. Bak de niertjes en de champignons en rijg aan spiesjes. Bereid 4 mini-shepherd?s pies: braiseer de lamsschouder 4 uur in de oven. Haal het vlees van het been en hak. Kook het braiseervocht en de lamsfond in en voeg versneden tomaat en kruiden toe. Laat verder inkoken en voeg wat jus toe aan het gehakt. Bouw de pie op in vier individuele potjes: breng eerst een dikke laag gehakt aan en dek vervolgens af met een laag aardappelpuree. Bruin de pie onder de grill van een hete oven. Schik het versneden vlees, de sjalotpuree, de aardappel afgedekt met een spies en de shepherd?s pie op warme borden. Versier met een streep lamsjus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top