1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Door: het.visvijvertje.van.casya

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2003

Ingrediënten


7 middelgrote aardappels, geschild
15 anchovis filets in melk geweekt
2-3 grote zoete uien in dunne plaken
250ml room
125ml melk
2 eetl olie
2.5 eetl boter
2 eetl paneermeel
2 eetl boter in kleine brokjes
vers gehakte peterselie, Keuze
peper uit de molen


Verder heb je nodig


Snijdt de aardappels in schijfjes van 0,5cm dik en zet ze in koud water. Verwarm de oven voor op 200?.
Verhit 2 eetl olie en 2 eetl boter in een braadpan en blondeer de uien hier in ong 10 minuten onder constant roeren in.


Zweedse Aardappelgratin


Als je niet van anchovis houdt vervang je het door bacon.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de aardappels uit het water en droog ze. Vet een ovenschotel in (1.5 - 2 liter). Droog ook de anchovis filets.
Bouw de ovenschaal op in de volgende laagjes: Aardappel, ui, anchovis, ui, aardappel. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en verdeel de klontjes boter er over.

Bereidingswijze

Verhit de melk en de room in een pannetje tot het bijna kookt en roer er lekker wat peper uit de molen over. Giet dit bij de aardappels.
Bak de schotel in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten (tot de aardappels zacht en het meeste vocht verdampt is).

Serveertip

Voor het serveren met wat peterselie besprenkelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het.visvijvertje.van.casya
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top