Rode en Witte wijn-saus.

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2003

Twee echte Klassiekers waarvan jullie allemaal het bestaan wel kennen,MAAR TOCH...

Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Rode wijnsaus:
  • Sjalotten pellen en heel fijn snipperen.In wijde (saus)pan sjalot 5min.in 1el boter fruiten.Knoflook,tijm en laurier door sjalot scheppen.
  • Fond en wijn in pan schenken en aan de kook brengen.Saus op matig vuur in 15-20min. tot helft laten inkoken.
  • Ingekookte saus boven andere pan door fijne puntzeef schenken.Saus opnieuw verhitten tot kookpunt en op smaak brengen met zout en peper.
  • Ijskoude boter in klontjes snijden.Pan van vuur nemen.Boterklontjes in gedeeltes met garde snel door saus kloppen,zodat saus licht bindt.Saus op vlamverdeler of au bain marie warmhouden,maar niet meer koken.
  • Serveren met gebakken biefstuk en aardappelpuree.
  • Wittewijnsaus:
  • Slagroom op kamertemperatuur laten komen.In sauspan wijn aan de kook brengen en op matig vuur in 10-15min. tot helft laten inkoken.
  • Slagroom door wijn roeren en geheel opnieuw 10min.laten inkoken tot licht gebonden,gladde saus ontstaat.Op smaak brengen met zout en versgemalen witte peper.
  • Ijskoude boter in klontjes snijden.Pan van vuur nemen.Alle boterklontjes tegelijk in pan doen en met garde snel door saus kloppen,zodat saus licht bindt.
  • Saus op vlamverdeler of au bain marie warm houden,maar niet meer laten koken.
  • Serveren bij gepocheerde witte vis.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    domiej avatar
    domiej 11-10-2010

    hoi, misschien echt een super stomme vraag, maar die vleesfond moet ik die aanmaken met water of wordt die aangemengd met de rode wijn?

    marianneoud avatar
    marianneoud 26-02-2009

    dank, neem deze mee marianne

    marianneoud avatar
    marianneoud 09-11-2003

    Hoi die Anja. Gisterenavond voor mijn gasten van te voren een goede witte wijn open gemaakt. Dronken ze rood. Dus ik ga je witte wijnsaus maken en heb het recept meegenomen. Veel liefs

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten