1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagne
  6. lasagne

lasagne

Door: winnie5830

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2003

Ingrediënten 4 personen


3 uien, 4 vleestomaten, 300 g grotchampignons, 400 g kalfsgehakt, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 200 g Parmezaanse kaas, 1 pak voorgekookte lasagne bladen (250 g)



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een Ovenschaal in.
Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
Veeg de grotchampignons schoon en snij ze in vieren.
Pel en snipper de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een Koekenpan en fruit de uien glazig, voeg het kalfsgehakt toe en bak het rul.
Voeg de champignons en de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper.
Leg een laagje van het gehaktmengsel, van de tomaten, bestrooid met de Parmezaanse kaas in de ovenschaal en dek het af met 1/3 deel van de lasagnebladen. Herhaal deze lagen 3 keer en eindig met de tomaten en de kaas.
Laat de lasagne midden in de oven in ca 35 min. gaar worden.

Serveertip

Vervang het kalfsgehakt door vegetarisch gehakt of door extra tomaat, champignons en courgette.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top