1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. kip kerrie

kip kerrie

Door: lenie34

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2003

Ingrediënten


Zonnebloem olie klontje bleu band 1kg kipfile 2 uien 2grote tomaten 4teentjes knoflook 1el oestersaus 1el tomatenketjup(heinz) 1?tl kentjur 1?tl laos 2kippeboulion blokken (knor)1el ketjup manis zoet ?tl vetsin 1 doosje champignons 1 winterpeen 2 stampjes prei 5a6 tl kerrie poeder 1 schijfje gember ca 1cm



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfile in reepjes snijden prei en winterpeen snijden tomaten in kleine blokjes snijden ui in blokjes snijden

Bereidingswijze

Zonnebloem olie en klontje boter smelten
dan de tomaat met ui knoflook,oestersaus,tomatenketjup,laos,
kentjur,gember,maggieblok,ketjup manis vetsin,roerbakken dan 5a6tl kerrie erbij
even mee bakken anderhalf kopje water erbij
als het kookt vlees champignons winterpeen en prei erbij doen deksel terug op de pan ca 3 kwartier tot 1 uur laten stoven op het aller kleinste pitje van het gas .op het laatst gember eruit halen

Serveertip

Tai ming mie
deze mie is stevig en is wit van kleur
in combinatie met kip kerry is deze mie perfect



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenie34
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top