Stamppot van voorjaarsbietjes met geitenkaassaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Jonge voorjaarsbietjes hebben een lichtzoete smaak en kunnen rauw verwerkt worden in een stamppot. Maar je kunt natuurlijk ook gekookte bietjes gebruiken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dl melk; 1 dl slagroom; 200 g verse, zachte geitenkaas, verkruimeld; 400-500 g verse, kleine, jonge voorjaarsbietjes; aardappelpuree (deze maak je natuurlijk zelf want dat is veel lekkerder dan uit een zakje, weet je niet precies hoe dat moet, dan kijk even bij mijn recept voor zelfgemaakte aardappelpuree); olijfolie; zout; peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de aardappelpuree.
Verkruimel de geitenkaas.
Verwijder het groene loof van de bietjes en schil ze . Snijd de bietjes in heel dunne reepjes of rasp ze grof.

Bereidingswijze

Breng voor de saus de melk met de slagroom aan de kook en roer er, als het mengsel kookt, 100 g geitenkaas door. Laat de kaas smelten, zodat de saus wat lobbig wordt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de bietjes samen met de rest van de kaas door de hete aardappelpuree. Verwarm alles nog heel even en breng op smaak met zout en peper. Serveer de geitenkaassaus bij de stamppot. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.

Serveertip

Het is ook lekker om deze stamppot te maken met geroosterde bietjes. Het kost wat tijd, maar ze smaken dan heerlijk! Leg 600 g kleine bietjes ongeschild in een ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper en schenk er 3-4 el olijolie en 1 el balsamico-azijn over. Roer alles goed om, zodat de bietjes met een laagje olie omgeven zijn. Leg er 3 takjes tijm tussen en rooster de bietjes 30-50 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze zacht zijn. Schep ze regelmatig om. Laat de bietjes iets afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in reepjes.


Recept uit Libelle

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pauliens-verzameling avatar
pauliens-verzameling

Doorsturen

Home Recepten