Coq au vin

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2003

kip in de pan

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakken doorregen spek, 4eetlepels boter, 2 panklare kippen van elk 500 gram, 1 afgestr. theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 1/4 kopje cognac, 3 kopjes rode wijn, 2 kopjes kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 1/4 theelepel gedr. thijm, 1 laulierblad, 8 sjalotjes, 2 kopjes morieljes(uit blijk), 1 eetlepel olie, 1 afgestr. eetl. bloem, 2 eetl. geh.peterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

Snijd de spek in reepjes, verwijder de zwoert, kook de reepjes spek een paar min. in wat water giet ze af laat ze onder koud water schrikken.en uitlekken. verwarm de helft van de boter bak de reepjes lichtbruin.haal ze uit de pan en leg ze apart.Snijd de kip in stukken bak ze aan alle kantenin de hete boter van de spek en strooi er zout en peper over voeg de reepjes er weer bij en laat alles zacht stoven.10 min.neem het deksel van de pan en giet de cognac voorzichtig over de stukken kip. Beweeg de pan wat heen en weer, zodat de cognac zich goed verspreid. Giet zoveel rode wijn en kippebouillon over de kip dat alle stukken door het vocht zijn bedekt. Pers de knoflookteen erover, voeg de tijm en het laurierblad toe en laat de kip op matig vuur 30 minuten stoven. Schil de sjalotjes en snijd ze doormidden. Laat de morieltjes uitlekken. Verwarm de olie en stoof de sjalotjes 15 minuten op matig vuur. Laat hierbij de morieltjes warm worden. Haal de stukken kip uit de pan en houd ze warm. Kook de saus in een open pan tot ongeveer 2,5 kopje in. Smelt de rest van de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Haal het laurierblad uit de saus en roer de bloem met boter door de saus. Leg de stukken kip, de sjalotjes en de paddestoelen in de saus en maak alles nog eens goed warm, zonder te koken! Strooi er tenslotte wat peterselie over en serveer de kip in de pan

Bereidingswijze

zie boven

Serveertip

kan alles bij natuurlijk he

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 15-09-2003

Hoi, Dit wil ik graag uitproberen, het lijkt me heel lekker. Bedankt voor je recept, Groetjes, Desiree.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten