Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Coq au vin

Coq au vin

Door: sateprikker

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2003

Ingrediënten 4 personen


4 plakken doorregen spek, 4eetlepels boter, 2 panklare kippen van elk 500 gram, 1 afgestr. theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 1/4 kopje cognac, 3 kopjes rode wijn, 2 kopjes kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 1/4 theelepel gedr. thijm, 1 laulierblad, 8 sjalotjes, 2 kopjes morieljes(uit blijk), 1 eetlepel olie, 1 afgestr. eetl. bloem, 2 eetl. geh.peterselie.


Verder heb je nodig


Braadpan


Kip in de pan

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de spek in reepjes, verwijder de zwoert, kook de reepjes spek een paar min. in wat water giet ze af laat ze onder koud water schrikken.en uitlekken. verwarm de helft van de boter bak de reepjes lichtbruin.haal ze uit de pan en leg ze apart.Snijd de kip in stukken bak ze aan alle kantenin de hete boter van de spek en strooi er zout en peper over voeg de reepjes er weer bij en laat alles zacht stoven.10 min.neem het deksel van de pan en giet de cognac voorzichtig over de stukken kip. Beweeg de pan wat heen en weer, zodat de cognac zich goed verspreid. Giet zoveel rode wijn en kippebouillon over de kip dat alle stukken door het vocht zijn bedekt. Pers de knoflookteen erover, voeg de tijm en het laurierblad toe en laat de kip op matig vuur 30 minuten stoven. Schil de sjalotjes en snijd ze doormidden. Laat de morieltjes uitlekken. Verwarm de olie en stoof de sjalotjes 15 minuten op matig vuur. Laat hierbij de morieltjes warm worden. Haal de stukken kip uit de pan en houd ze warm. Kook de saus in een open pan tot ongeveer 2,5 kopje in. Smelt de rest van de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Haal het laurierblad uit de saus en roer de bloem met boter door de saus. Leg de stukken kip, de sjalotjes en de paddestoelen in de saus en maak alles nog eens goed warm, zonder te koken! Strooi er tenslotte wat peterselie over en serveer de kip in de pan

Bereidingswijze

Zie boven

Serveertip

Kan alles bij natuurlijk he



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sateprikker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top