Ziti al forno
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Italiaanse buisjespasta met een pittig sausje, gegratineerd uit de oven!
Ingrediënten 4 personen
-350 g ziti (korte buisjespasta)-125 g peperoniworst (in blokjes gesneden)
-125 g mozzarella (in plakjes)
-1/2 liter kant en klare basis spaghettisaus
-30 g geraspte parmezaanse kaas
-2 el zwarte olijven (in plakjes gesneden)
Benodigdheden
-4ovenschaaltjes of 1 lange ovenschaal
Voorbereiding
-verwarm de oven voor tot 200?C
-kook de ziti volgens de helft van de opgegeven tijd (op de verpakking)
-snij de peperonni en de mozzarella in smalle reepjes
Bereidingswijze
-laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan
-meng de spaghettisaus en de blokjes peperoni erdoor
-verdeel de pasta over de schaaltjes of een grote ovenschaal
-strooi de mozzarella en parmezaanse kaas erover
-zet 15 a 20 min in de oven tot de kaas goudbruin is
-garneer met plakjes olijf