1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Chilichutney

Chilichutney

Door: undina

  • Vegetarisch, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2003

Ingrediënten


Voor 2,5 dl:
12 tot 15 rode chilipepers
2 tomaten
1 ui, fijngehakt
1 Granny Smith appel, geraspt
1,25dl rode-wijnazijn
125 g suiker


Verder heb je nodig


Grill, en plastic handschoenen, dit brandt!


Uit: "The essential vegetarian cookbook"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de pepers in de lengte door, verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg de pepers met de snijkant omlaag in de oven onder de hete grill. Niet langer dan enkele minuten, anders verkolen ze! Laat afkoelen.
Ontvel de tomaten door ze in te snijden met een mes en er dan kokend water over te gieten. Laat twee minuten staan en trek het vel eraf.

Bereidingswijze

Schraap het chilivruchtvlees van het vel en hak het fijn. Meng alle ingredienten in een pannetje en roer op een laag vuurtje tot alle suiker is opgelost. Breng het aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zacht pruttelen. Laat het wat afkoelen en giet het dan in een glazen potje.
(Als het te vloeibaar blijft om te smeren kun je het weer verwarmen, en er een beetje gelatinepoeder vermengd met water bijdoen. Roer tot alles is opgelost en laat het weer afkoelen).

Serveertip

Heerlijk met harde kaas en rauwe groenten op brood. Niet voor gevoelige mensen!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van undina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top