Duitse uiensoep

  • Duits, Soep
  • 30-60 min.
  • Duitse uiensoep

    Duitse uiensoep

    Duitse uiensoep

Alhoewel manlief "Franse" uiensoep lekkerder vindt; komt hier toch het recept van de "Duitse" versie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr uien

40 gr boter of margarine

15 gr bloem

1 liter hete vleesbouillon (zelfgemaakt of van blokjes)

witte peper

bovendien:

2 sneetjes witbrood

20 gr boter of margarine

2 eidooiers

1 glas witte wijn

4 eetlepels (slag)room

zout

witte peper

1/2 bosje peterselie

1/2 bosje bieslook

(eventueel 1 fijngehakt knoflookteentje)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Uien pellen en in fijne ringen snijden. Boter of margarine in een pan verhitten. Uiringen daarin in 3 minuten glazig bakken. Met bloem bestrooien en onder goed doorroeren 1 minuut laten door zweten. Dan begiten met de hete vleesbouillon. Kruiden met zout en peper en 20 minuten laten pruttelen.

Bereidingswijze

Sneetjes brood ontkorsten en in 1 cm grote blokjes snijden. Boter of margarine in een koekenpan verhitten. Blokjes brood daarin in 5 minuten aan alle kanten goudgeel bakken. Pan van het vuur nemen. Eidooier losroeren met de witte wijn en de room. Kruiden met peper en zout. peterselie en bieslook onder de koude kraan afspoelen en droogdeppen. Peterselie fijnhakken, bieslook fijnsnijden.

Uiensoep van het vuur nemen en het eimengsel erdoor roeren. De soep nu afgedekt 2 minuten laten trekken.

Serveertip

Overdoen in een soepterrine. bestrooien met brood en de kruiden en meteen opdienen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

soeppagina-van-omalidy avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten