Duitse uiensoep
- Duits, Soep
- 30-60 min.
Alhoewel manlief "Franse" uiensoep lekkerder vindt; komt hier toch het recept van de "Duitse" versie.
Ingrediënten 4 personen
500 gr uien40 gr boter of margarine
15 gr bloem
1 liter hete vleesbouillon (zelfgemaakt of van blokjes)
witte peper
bovendien:
2 sneetjes witbrood
20 gr boter of margarine
2 eidooiers
1 glas witte wijn
4 eetlepels (slag)room
zout
witte peper
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje bieslook
(eventueel 1 fijngehakt knoflookteentje)
Voorbereiding
Uien pellen en in fijne ringen snijden. Boter of margarine in een pan verhitten. Uiringen daarin in 3 minuten glazig bakken. Met bloem bestrooien en onder goed doorroeren 1 minuut laten door zweten. Dan begiten met de hete vleesbouillon. Kruiden met zout en peper en 20 minuten laten pruttelen.
Bereidingswijze
Sneetjes brood ontkorsten en in 1 cm grote blokjes snijden. Boter of margarine in een koekenpan verhitten. Blokjes brood daarin in 5 minuten aan alle kanten goudgeel bakken. Pan van het vuur nemen. Eidooier losroeren met de witte wijn en de room. Kruiden met peper en zout. peterselie en bieslook onder de koude kraan afspoelen en droogdeppen. Peterselie fijnhakken, bieslook fijnsnijden.
Uiensoep van het vuur nemen en het eimengsel erdoor roeren. De soep nu afgedekt 2 minuten laten trekken.
Serveertip
Overdoen in een soepterrine. bestrooien met brood en de kruiden en meteen opdienen.