1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Hete bliksem

Hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen
800 gram stoofappels
1 eetlepel stroop
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zout
450 gram doorregen spek
mespunt peper


Verder heb je nodig


Pan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en de appels en snij deze in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Laat het spek een halfuurtje koken in heel weinig water. Leg daarna de stukjes appel en aardappel op het spek en laat dit zo nog een halfuurtje doorsudderen, tot het gaar is. Snij het spek daarna in kleine stukjes. Stamp de aardappelen en de appels goed door elkaar en voeg de peper, het zout en de nootmuskaat toe. Een eetlepel stroop erbij geeft de hete bliksem iets heel aparts.

Serveertip

Serveer de stamppot en de stukjes spek apart of leg de stukjes spek op de stamppot.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top