Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Olijvensoep met soepstengels

Olijvensoep met soepstengels

Door: freulefleur

  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2003

Ingrediënten 8 personen


1/2 pak witbroodmix, a 500 gr
* 4 gedroogde tomaatjes op olie
* 1 eetl gedroogde oregano
* 3 eetl olijfolie
* 1 eetl bloem
* 4 sjalotjes
* 1 teentje knoflook
* 1 pot groene olijven zonder pit, 240 gr
* 3 kippenbouillontabletten
* 1 zakje verse basilicum, 15 gr
* 1 zakje verse basilicum
* 1 bakje mascarpone, 250 gr
* 1/2 bakje tapenade medirerrane, 100 gr
* 1 dl sherry



Een heerlijke soep, zelfs als je niet van olijven houdt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 200?C. In een kom de broodmix met 1 eetl olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden. Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen. Tomaten heel fijn snijden en met oregano door het deeg kneden. Deeg op een met bloem bestoven werkblad uitrollen tot een lap van ca 16 x 16 cm. Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetl olie bestrijken. Repen deeg afgedekt nog 15 minuten laten rijzen. Soepstengels in het midden van de oven leggen en in ca 12 minuten goudbruin en gaar bakken. Op rooster laten afkoelen. Ondertussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen. Olijven afgieten.

Bereidingswijze

Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water. Basilicum in reepjes snijden. In soeppan de rest van de olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca 1 minuut fruiten. Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Pan van het vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren. Soep pureren. Sherry erdoor roeren.

Serveertip

De soep verwarmen, in soepterrine schenken. Met staafmixer schuimig kloppen. Soep in koppen scheppen en serveren met de soepstengels.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van freulefleur
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top