Nieuwe aardappeltjes in de schil met peterselieroom

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kg nieuwe aardappeltjes
  • zout,
  • peper
  • 1 bekertje Verse Slagroom (21/2 dl)
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    Pan, schaal

    Voorbereiding

    Was de aardappels

    Bereidingswijze

    Kook ze in ruim kokend water met wat zout in een diepe pan met deksel in 15-20 minuten gaar (afhankelijk van de grootte).
    Giet de aardappels af en laat ze even drogen zonder het deksel op de pan (ca. 2 minuten).
    Roer de Verse Slagroom door de aardappels en warm het nog even door.
    Breng op smaak met wat zout en wat peper en strooi de peterselie erover.
    Schep de aardappels in een schaal of op 4 warme borden.

    Serveertip

    Serveer er worteltjes en/of peultjes en een stukje gebakken vis bij.

    Verse Slagroom kan worden vervangen door Room Culinair of Slankroom.

    Vervang de nieuwe aardappeltjes door krielaardappeltjes, deze zijn sneller klaar.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten