Sabayon
- Italiaans, Nagerecht
- 20-30 min.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 169,80 kcal |
Koolhydraten | 20,62 g |
Eiwitten | 6,21 g |
Vetten | 4,55 g |
Benodigdheden
pan, kom, glazen
Bereidingswijze
Doe eierdooiers in het bovenste compartiment van een bain-mariepan of in een kom bovenop een pannetje zacht kokend water. De kom mag het water niet raken.
Voeg suiker en wijn toe en roer goed.
kluts het mengsel tot de sabayon dik, licht en heet is. Het duurt minstens 10-15 min. Het water moet blijven koken.
Giet de Sabayon in 4 grote glazen en dien onmiddelijk op.
Serveertip
Je kunt het ook koud serveren, blijf dan kloppen tot het afgekoeld is. Meng er evt. frambozen, aardbeien of perziken door.