Sabayon

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eierdooiers
5 el suiker
8 el Marsalawijn of zoete witte wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 169,80 kcal
Koolhydraten 20,62 g
Eiwitten 6,21 g
Vetten 4,55 g
Benodigdheden

pan, kom, glazen

Bereidingswijze

Doe eierdooiers in het bovenste compartiment van een bain-mariepan of in een kom bovenop een pannetje zacht kokend water. De kom mag het water niet raken.
Voeg suiker en wijn toe en roer goed.
kluts het mengsel tot de sabayon dik, licht en heet is. Het duurt minstens 10-15 min. Het water moet blijven koken.
Giet de Sabayon in 4 grote glazen en dien onmiddelijk op.

Serveertip

Je kunt het ook koud serveren, blijf dan kloppen tot het afgekoeld is. Meng er evt. frambozen, aardbeien of perziken door.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heleen61 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten