1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Kip met sesam

Kip met sesam

Door: kramer1274

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-09-2003

Ingrediënten 4 personen



500 gr kipfilet in reepjes
2 el olie
1 geperst teentje knoflook
1 rode peper in dunne ringen (zaadjes verwijderd)
3 lenteuitjes in stukjes
1 el Japanse sojasaus of ketjap
2 el kippebouillon (tablet)
1 el citroensap
zout, peper
2 el sesamzaadjes




EEN LEKKER JAPANS KIPGERECHT DAT ZO OP TAFEL STAAT.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roerbak de kip in de olie ? 5 minuten.

Roer de knoflook, rode peper en lenteui erdoor en bak nog ? 2 minuten.

Voeg de sojasaus, bouillon, het citroensap, zout en peper toe en warm alles even goed door.

Rooster het sesamzaad in een droge koekepan en strooi het voor het serveren over de kip.

Serveer er gebakken mihoen bij.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top