zuurvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-09-2003

Ouderwets zuurvlees met wat aangepaste ingredienten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. rundvlees (in stukjes gesneden sudderlapjes kan ook), 3 uien, boter, kruidnagels, laurierblaadjes, water, azijn, zoete ketjap, knoflookpoeder, zout, peper, bruine basterdsuiker, stroop en peperkoek
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rundvlees in een flinke ketel in een grote klont boter bruin bakken.
Uien in ringen snijden.

Bereidingswijze

Als het rundvlees bruin gebakken is hier een flinke scheut water toevoegen, zodat het vlees net onder water staat. Uienringen, kruidnagel, zout, peper, laurier, knoflookpoeder en een scheutje ketjap toevoegen. Dit ongeveer 2 uur op laag vuur laten sudderen.
Als het vlees wat uit elkaar gaat vallen is het goed, en kan je de saus afmaken.
Naar smaak bruine basterdsuiker toevoegen en de azijn. De azijn mag alleen toegevoegd worden als het vlees gaar is. Voeg je de azijn eerder toe, wordt het vlees niet gaar.
De saus binden met 2 lepels appelstroop en stukjes peperkoek. Mocht de saus niet goed genoeg binden kan je altijd nog wat allesbinder gebruiken, dit doet namelijk niet af op smaak en kleur.

Serveertip

Zuurvlees is lekker met frites of brood.
Wat ik erg lekker vindt is dit te eten bij stamppot van rode kool. Een echte aanrader!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eau avatar
eau

Doorsturen

Home Recepten