Thais gebakken varkensvlees met gember

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2003

(uit: De Oosterse keuken - Ikea) van: "Els"

Deel dit recept

Ingrediënten
1,5 eetl olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 g ongepaneerde schnitzels in dunne reepjes
50 g kastanjechampignons, in plakjes
stuk gemberwortel van ca 40 g, geschild en fijngehakt
2 eetl sojasaus
mespunt suiker
1 eetl Thaise vissaus (nam pla)
1 rode peper, in reepjes
1 lenteuitje, in reepjes
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de knoflook 2 min en voeg het vlees toe. Bak alles al omscheppend bruin. Voeg de champignons en de gember toe en roerbak die 2 min mee. Voeg de sojasaus, de suiker, de vissaus, de rode peper en 2 eetl heet water toe en breng het geheel aan de kook. Garneer het gerecht met de lente-ui en strooi er peper over.

Serveertip

Lekker met pandanrijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten