Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi

Nasi

Door: delimo

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2003

Ingrediënten 4 personen


1 pak Rijst, 4 uien, 2 teentjes knoflook, ketjap manis, sambal (afhankelijk van smaak) nasi kruiden van Conimex (kleine zakje), azijn, suiker, eieren en kroepoek.



Simpele maar toch complete nasi

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij 2 uien in kleine blokjes en doe in een bakje doe hier 2/3 azijn en 1/3 water (zorg dat de uitjes onder staan) doe hier 1 eetlepel suiker bij en een snufje zout. Zet dit 1 dag van te voren klaar.

Bereidingswijze

Doe olie in de wok en Pers hier 2 teentjes knoflook in. Doe er naar eigen smaak een schep sambal in hierbij doe je de in blokjes gesneden kip en schroei deze dicht. Als de kip is dicht geschroeid doe je er 2 in blokjes gesneden uien in. Nu doe je het zakje nasi kruiden erbij en een scheut ketjap manis laat het geheel even sudderen. Kook de Nasi en meng dit met het prutje.

Serveertip

Maak er omelet reepjes bij en met de zure uitjes en kroepoek....errug lekker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van delimo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top