1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosselen

Mosselen

Door: winterlady

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-09-2003

Ingrediënten


4 kilo mosselen
2 uien
2 preien
1 winterwortel
peper uit de molen
een paar takjes selderij
ongeveer 1 dl droge witte wijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan.
Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die daardoor dichtgaan op de groenten. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht. Verwijder mosselen die dan ook nog open blijven staan en kapotte mosselen. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de wijn erover.

Bereidingswijze

Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Licht als het vocht kookt de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook. Herhaal dit ongeveer drie keer tot alle mosselen in ca. 8 minuten open staan.
Laat de mosselen in een vergiet even uitlekken en serveer ze.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winterlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top