1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Taai Taai

Taai Taai

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-09-2003

Ingrediënten


230 gr. bloem
4 gr. kaneel
1 gr. gemalen kruidnagel
2 gr. anijszaad
100 gr. basterdsuiker
65 gr. honing
3 gr. bakpoeder
melk.


Verder heb je nodig


Oven kom steelpan


SINTERKLAAS

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voor verwarmen tot 230 graden

Bereidingswijze

De bloem met de kaneel, de kruidnagel en het anijszaad in een kom zeven.
Er een klein kuiltje in maken.
De basterdsuiker met de honing en 35 gr. water in een steelpan doen en alles even aan de kook brengen tot de suiker gesmolten is.
Dit kokende mengsel in het kuiltje schenken.
Nu snel met een houten lepel vanuit het midden roeren en stedds wat bloem van de zijkant meenemen.
Hoe sneller het deegmaken gebeurt, des te beter zal de taaitaai worden.
De bloem moet namelijk gedeeltelijk gaar worden en dat gebeurt door snel te werken.
Het deeg moet mooi glad worden.
Dit in een kom afkoelen en het op een koele plaats 3-4 dagen laten rusten.
Afdekken met een vochtig gemaakte doek en deze elke keer weer vochtig maken, zodat het deeg niet uitdroogt.
Na de rust het deeg flink doorkneden met de (met bloem bestoven) hand.
Tot slot het bakpoeder erdoor kneden.
Grote of kleine speculaasvormpjes met bloem bestuiven en hierin wat deeg goed aandrukken.
Met een mes over het oppervlak van de plak gaan zodat het overtollige deeg eruitvalt.
Zo door gaan tot het deeg op is.
De deegpoppen op een beboterde bakplaat leggen en ze met wat melk bestrijken.
De bakplaat in het midden van de zeer hete oven schuiven.
De taaitaaipoppen vlug gaar en bruin bakken zodat ze niet te hard worden.
Ze op een taartrooster af laten koelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top