1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

Door: estherdoesema

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2003

Ingrediënten 3 personen


* 200 g risottorijst
* 600 ml groentebouillon
* 300 g pompoen in blokjes
* kaneel, koriander, couscouskruiden (gekocht bij een Toko)
* peper, zout
* gesnipperd uitje
* olijfolie



Heerlijk herfstig gerecht met warme smaken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit het uitje in de olie tot hij glazig ziet. Voeg de risottorijst toe en bak even mee totdat de korrels glanzen. Voeg de bouillon toe en laat in ca. 20 minuten pruttelen totdat de rijstkorrels het vocht opgedronken hebben. Kook ondertussen in de magnetron (een pan op het vuur kan natuurlijk ook) de pompoen gaar in een bodempje water en de specerijen met wat zout. Als de risotto klaar is, eventueel vers (!) geraspte Parmezaanse kaas erdoor doen en dan de pompoen erbij voegen. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van estherdoesema
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top