zongedroogte tomaten

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2003

zelf tomaten drogen handig voor als je geen zout mag want op deze manier kan het zonder zout.

Deel dit recept

Ingrediënten
pomedore tomaten, dieetzout, oliefolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lege "jam"potjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden. Snij de tomaten door de midden en leg ze op een ovenplaat, bestrooi ze vervolgens met het dieet zout. Laat de tomaten vervolgens tussen de 6 en 8 uur langzaam in drogen (in een hete lucht oven gaat het wel wat harder dus controleer de tomaten wel even ieder uur.
mocht er een klein vliesje op de tomaten gaan zitten prik dit dan door met een scherm mesje zo kan het vocht ontsnappen)
Als de tomaten zijn in gedroogd in lege jam potjes stoppen (die je wel even uit moet hebben gekookt) en over gieten met olijfolie.
lekker voor roergebakken spinazie, tuinboontjes of salades. (zie een aantal recepten op mijn pagina)

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 11-09-2003

Handig.bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten