Hete Bliksem,.Oud recept

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-09-2003

Jachtschotel van rundvlees.Beetje ouderwets in verband met de lange bereidings tijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 grote uien,500 gram doorregen runderlappen,zout, vers gemalen peper,100 gram boter of margarine,3 kruidnagels,3 luirierblaadjes,1 vleesbouillonblokje,2 kilo kruimige aardappels, 3 grote goudrenetten,ca. 2 dl. melk, nootmuskaat, 3eetlepels paneermeel,1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten ovenschaal,inh 2 1/2 liter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, ovenschaal, pan voor de aardappels te koken.

Voorbereiding

Uien pellen en grof snipperen.Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.In braadpan 25 gram boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruin bakken.Ui ca 2 minuten meebakken.Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen.Vlees afgedekt in ca 3uur zachtjes( op vlamverdeler) gaar stoven.Aardappels schillen,in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. Appels schillen,in stukken snijden,aardappels afgieten en fijnstampen.Melk en boter er door roeren tot smeuige puree ontstaat.Op smaak brengen met zout,peper en nootmuskaat.Appelblokjes door puree scheppen.

Bereidingswijze

Ovenschaal invetten,1/2 deel van puree met appel in schaal scheppen.Hierover de helft van het vlees met ui verdelen.Nog een keer herhalen en afdekken met rest van puree.Paneermeel en rest van boter erover verdelen.

Serveertip

Oven voorverwarmen op 175graden of gasoven stand 3.Jachtschotel in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar laten worden.Voorbereiden ca. 3 uur en 30 minuten.Bereiden ca 1 uur

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

karin11213 avatar
karin11213 07-11-2011

lijkt me lekker, dank je wel

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 18-04-2009

Vroeger toen ik kind was aten wij dit weleens, maar nu ik dit recept zie wil ik het weer eens maken, het ziet er zoooo lekker uit. Bedankt, Margrit

probeersel avatar
probeersel 31-03-2008

hhmm het lijkt me errug lekkr, dis neem ik het mee hoor.. grtz. Marieke

alidada avatar
alidada 05-01-2008

Ik weet dat dit een heel oud recept is want mijn moeder maakte het wel eens. Gek genoeg heb ik het nooit gemaakt. Ik kwam dit recept tegen toen ik bij jouw recepten aan het neuzen was. Ik neem dit dus mee. Ik ga het vlees in de slowcooker klaarmaken (duurt langer maar is oh zo veel lekkerder!) en voor de rest volg ik jouw aanwijzingen. Bedankt voor dit recept. Groetjes, Louise

ruthbrock avatar
ruthbrock 26-05-2007

dit print ik, super. liefs ruth

tina1951 avatar
tina1951 07-04-2006

Ik heb het zelf al heel vaak gemaakt en het is erg lekkerrrrrrr

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten