Hete Bliksem,.Oud recept
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 10-09-2003
Jachtschotel van rundvlees.Beetje ouderwets in verband met de lange bereidings tijd.
Ingrediënten 4 personen
3 grote uien,500 gram doorregen runderlappen,zout, vers gemalen peper,100 gram boter of margarine,3 kruidnagels,3 luirierblaadjes,1 vleesbouillonblokje,2 kilo kruimige aardappels, 3 grote goudrenetten,ca. 2 dl. melk, nootmuskaat, 3eetlepels paneermeel,1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten ovenschaal,inh 2 1/2 liter.Benodigdheden
Braadpan, ovenschaal, pan voor de aardappels te koken.Voorbereiding
Uien pellen en grof snipperen.Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.In braadpan 25 gram boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruin bakken.Ui ca 2 minuten meebakken.Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen.Vlees afgedekt in ca 3uur zachtjes( op vlamverdeler) gaar stoven.Aardappels schillen,in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. Appels schillen,in stukken snijden,aardappels afgieten en fijnstampen.Melk en boter er door roeren tot smeuige puree ontstaat.Op smaak brengen met zout,peper en nootmuskaat.Appelblokjes door puree scheppen.
Bereidingswijze
Ovenschaal invetten,1/2 deel van puree met appel in schaal scheppen.Hierover de helft van het vlees met ui verdelen.Nog een keer herhalen en afdekken met rest van puree.Paneermeel en rest van boter erover verdelen.
Serveertip
Oven voorverwarmen op 175graden of gasoven stand 3.Jachtschotel in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar laten worden.Voorbereiden ca. 3 uur en 30 minuten.Bereiden ca 1 uur
Laatste reacties
lijkt me lekker, dank je wel
Vroeger toen ik kind was aten wij dit weleens, maar nu ik dit recept zie wil ik het weer eens maken, het ziet er zoooo lekker uit. Bedankt, Margrit
hhmm het lijkt me errug lekkr, dis neem ik het mee hoor.. grtz. Marieke
Ik weet dat dit een heel oud recept is want mijn moeder maakte het wel eens. Gek genoeg heb ik het nooit gemaakt. Ik kwam dit recept tegen toen ik bij jouw recepten aan het neuzen was. Ik neem dit dus mee. Ik ga het vlees in de slowcooker klaarmaken (duurt langer maar is oh zo veel lekkerder!) en voor de rest volg ik jouw aanwijzingen. Bedankt voor dit recept. Groetjes, Louise
dit print ik, super. liefs ruth
Ik heb het zelf al heel vaak gemaakt en het is erg lekkerrrrrrr