Sperziebonen bundeltjes

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2003


Deze bundeltjes van sperziebonen gerold in een plakje spek of bacon vormen een feestelijk ogend bijgerecht.




Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

? 48 sperziebonen van gelijke lengte

? 8 dikke plakken bacon

? 3 eetlepels olijfolie

? zout en peper

? tandenstokers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Punt de boontjes aan beide kanten en was ze in koud water. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Breng water met zout aan de kook. Gebruik 1 theelepel zout per liter water.

Doe de boontjes in het kokende water en blancheer ze 3-5 minuten. Ze moeten beetgaar blijven.

Laat de boontjes direct in ijswater ?schrikken?. Hierdoor stopt het kookproces en de boontjes behouden een mooie groene kleur.

Zodra de boontjes afgekoeld zijn ze in een vergiet laten uitlekken.

Verdeel de boontjes in 8 gelijke bundeltjes.

Bestrijk de bundeltjes met olijfolie en wikkel een plakje bacon om elk bundeltje.

Zet de bundeltjes even vast met een tandenstoker en breek de uiteinden eraf.

Verwarm de rest van de olijfolie en bak de bundeltjes bij gemiddelde temperatuur goudbruin.

Haal de tandenstokers eruit en serveer direct.

Serveertip


Deze bundeltjes kun je ook heel goed van te voren maken. Verwarm ze voor gebruik dan ongeveer 7 minuten in een warme oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten