ceviche

  • Internationaal, Salade
  • 0-10 min.

zuid-amerikaans vis salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1) stevige witvis filets, ca. 500 gram,
2) het sap van limoenen en citroenen, minimaal een stuk of 5, zodat de vis geheel bedekt is met sap
3) een flinke rode ui
4) een eetlepel fijngehakte koriander en evntueel peterselie
5) zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
scherp mes, grote schaal, citrus pers

Voorbereiding

snij de witvis filets(kabeljauw, panga, schol o.i.d.) in niet te dikke plakjes. leg deze in een grote schaal. Pers de limoenen en/of citroenen uit en giet het sap bij de vis, zodat deze net onder staat. (zorg dat je echt voldoende in huis hebt). Maak de rode ui schoon en snij deze in ringen, bestrooi de ringen met zout en laat ca. 15 minuten staan. Daarna de uienringen goed uitknijpen, en ze even kort blancheren. Leg de geblancheerde uienringen bij de vis, voeg de kruiden en zout naar smaak toe en plaats gedurende 24 uur in de koelkast. WEL AF EN TOE OMROEREN

Serveertip

Heerlijk met gekookte zoete aardappel

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

etereijn avatar
etereijn

Doorsturen

Home Recepten