Russisch gevulde broodjes met zuurkool

  • Russisch, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de broodjes :
150 g meel (wit of gezeefd volkoren)
1 ei -
scheut olijfolie -
1/3 zakje droge gist -
zout -
voor de zuurkoolvulling :
1 1/2 ons (gekruide) zuurkool -
1 ons Hutenkase of roomkwark
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak van bovenstaande ingredienten een soepel brooddeegje, laat een uurtje rijzen onder een vochtige doek op een warme plaats.

Maak ondertussen een vulling.
Meng de zuurkool met de kaas. Als de zuurkool niet gekruid is, wat kummel, cayennepeper en gemengde (provencaalse) kruiden toevoegen)
De Piroska's in elkaar draaien:
Brooddeeg dun uitrollen. Cirkels van een centimeter of tien uitsteken, lepel vulling erop, randje natmaken met water en dubbelvouwen (halve maan dus) met vork aandrukken (ribbelrandje). Nog een half uurtje laten rijzen. Evt nog met geklopt ei betrijken voor een fraaie glans en in een redelijk hete oven (gasoven met 8 standen stand 5/6) gaar bakken (kwartier, 20 minuten )

Warm serveren bij de borsjt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

herfstmeisje avatar
herfstmeisje

Doorsturen

Home Recepten