1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Zuurkool
  5. Russisch gevulde broodjes met zuurkool

Russisch gevulde broodjes met zuurkool

  • Russisch, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2003

Ingrediënten 4 personen


Voor de broodjes :
150 g meel (wit of gezeefd volkoren)
1 ei -
scheut olijfolie -
1/3 zakje droge gist -
zout -
voor de zuurkoolvulling :
1 1/2 ons (gekruide) zuurkool -
1 ons Hutenkase of roomkwark



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van bovenstaande ingredienten een soepel brooddeegje, laat een uurtje rijzen onder een vochtige doek op een warme plaats.

Maak ondertussen een vulling.
Meng de zuurkool met de kaas. Als de zuurkool niet gekruid is, wat kummel, cayennepeper en gemengde (provencaalse) kruiden toevoegen)
De Piroska's in elkaar draaien:
Brooddeeg dun uitrollen. Cirkels van een centimeter of tien uitsteken, lepel vulling erop, randje natmaken met water en dubbelvouwen (halve maan dus) met vork aandrukken (ribbelrandje). Nog een half uurtje laten rijzen. Evt nog met geklopt ei betrijken voor een fraaie glans en in een redelijk hete oven (gasoven met 8 standen stand 5/6) gaar bakken (kwartier, 20 minuten )

Warm serveren bij de borsjt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herfstmeisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herfstmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top