Zalm met honing-mosterdsaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2003
  • Zalm met honing-mosterdsaus

    Zalm met honing-mosterdsaus

    Zalm met honing-mosterdsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

  • 2 zalmmoten, of zalmfilet
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 kleine ui, gesnipperd
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 437,07 kcal
Koolhydraten 36,60 g
Eiwitten 31,75 g
Vetten 17,76 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 425 graden Fahrenheit/220 graden Celcius.

Bereidingswijze


  • Maak een sausje van de honing + mosterd + tijm + cayenne peper.
  • Leg de zalm in een ovenschaal en giet het sausje erover heen.
  • Strooi de gesnipperde uitjes over de zalm.
  • Zet de schaal onafgedekt in de oven, ongeveer 20 minuten.

Serveertip

Eet smakelijk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

aardbeitjes avatar
aardbeitjes 19-09-2016

ik ga dit morgen zeker maken heb er nu al zin in.

pwiggers avatar
pwiggers 13-02-2016

Erg lekker deze zalm en zo gemakkelijk. Helaas was ik de uitjes vergeten eroverheen te doen, maar zonder de uitjes ook erg lekker. Dit gaan we zeker vaker eten. Ik had de oven op 220 graden en heb de zalm 15 minuten in het midden van de oven gebakken. Precies goed ! We hebben er aardappelpuree en de met citroen geglazuurde worteltjes van alidada bij gegeten. [b][url=http://www.smulweb.nl/recepten/1438514/Met-citroen-geglazuurde-worteltjes-en-courgettes-plus-bijgerechten[/b][/url]. Groetjes, Petra

Eetvis avatar
Eetvis 25-08-2014

De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

tondonderdag avatar
tondonderdag 13-03-2014

veel lof geoogst met deze zalm, dank je wel Heb er trouwens nassi bijgemaakt. Viel ook goed!

redthomas avatar
redthomas 05-12-2013

Ik heb dit gisteravond in elkaar gedraaid, en het smaakte bijzonder goed. De lekker zoete smaak van de honing met het scherpe randje van de cayennepeper was een goede combi. Volgende keer doe ik hem wat korter in de oven, hij was iets droog geworden.

lww1973 avatar
lww1973 11-01-2013

Ga hem morgen in huis halen en ik denk zondag maken

Thea5200 avatar
Thea5200 01-12-2012

Vanavond gemaakt volgens de receptuur. Een volgende keer maak ik het met echter met een halve theelepel cayennepeper. Smaak lekker en is ook makkelijk met bezoek, schuif het in de oven en klaar.

rondeel avatar
rondeel 01-12-2012

Hartstikke lekker!Dit is voor ons een blijvertje!

kaasmeisje_01 avatar
kaasmeisje_01 08-11-2012

Het ziet er heerlijk uit, en à het zeker uit proberen. Dank je wel!

ruthbrock avatar
ruthbrock 08-11-2012

hoi, wij zijn hier in huis dol op vis, en dit is een erg lekker klinkend en ook eens een snel en gemakkelijk recept. ik heb het geprint en maak het zo snel mogelijk en dan laat ik uiteraard horen hoe het bevallen is. groetjes ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten