Zalm met honing-mosterdsaus
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-09-2003
Ingrediënten 2 personen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 437,07 kcal |
Koolhydraten | 36,60 g |
Eiwitten | 31,75 g |
Vetten | 17,76 g |
Benodigdheden
OvenschaalVoorbereiding
Over voorverwarmen op 425 graden Fahrenheit/220 graden Celcius.
Bereidingswijze
- Maak een sausje van de honing + mosterd + tijm + cayenne peper.
- Leg de zalm in een ovenschaal en giet het sausje erover heen.
- Strooi de gesnipperde uitjes over de zalm.
- Zet de schaal onafgedekt in de oven, ongeveer 20 minuten.
Serveertip
Eet smakelijk.
Laatste reacties
ik ga dit morgen zeker maken heb er nu al zin in.
Erg lekker deze zalm en zo gemakkelijk. Helaas was ik de uitjes vergeten eroverheen te doen, maar zonder de uitjes ook erg lekker. Dit gaan we zeker vaker eten. Ik had de oven op 220 graden en heb de zalm 15 minuten in het midden van de oven gebakken. Precies goed ! We hebben er aardappelpuree en de met citroen geglazuurde worteltjes van alidada bij gegeten. [b][url=http://www.smulweb.nl/recepten/1438514/Met-citroen-geglazuurde-worteltjes-en-courgettes-plus-bijgerechten[/b][/url]. Groetjes, Petra
De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.
veel lof geoogst met deze zalm, dank je wel Heb er trouwens nassi bijgemaakt. Viel ook goed!
Ik heb dit gisteravond in elkaar gedraaid, en het smaakte bijzonder goed. De lekker zoete smaak van de honing met het scherpe randje van de cayennepeper was een goede combi. Volgende keer doe ik hem wat korter in de oven, hij was iets droog geworden.
Ga hem morgen in huis halen en ik denk zondag maken
Vanavond gemaakt volgens de receptuur. Een volgende keer maak ik het met echter met een halve theelepel cayennepeper. Smaak lekker en is ook makkelijk met bezoek, schuif het in de oven en klaar.
Hartstikke lekker!Dit is voor ons een blijvertje!
Het ziet er heerlijk uit, en à het zeker uit proberen. Dank je wel!
hoi, wij zijn hier in huis dol op vis, en dit is een erg lekker klinkend en ook eens een snel en gemakkelijk recept. ik heb het geprint en maak het zo snel mogelijk en dan laat ik uiteraard horen hoe het bevallen is. groetjes ruth