1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Bulgaarse keuken
  5. Gebakken paprika?s (kapia?s)

Gebakken paprika?s (kapia?s)

Door: lmh-v

  • Bulgaars, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2003

Ingrediënten


4 rode paprika?s (liefst puntpaprika?s)
olijfolie om te bakken
2 el bloem
zout en peper naar smaak
Voor saus ? zie:
Balkan saus (Ajvar)



Heel lang geleden in Bulgarije gegeten. Ze gebruiken daar de lange zoete puntpaprika?s (kapia?s) voor, maar de hier verkrijgbare bolle kan het ook, ook al ze wat moeilijker te bakken zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de paprika?s, met steel en al, in een droge koekenpan, in de oven of onder de gril, tot de schil zwart geblakerd is. Leg ze even in een plastic zakje.
Meng bloem, peper en zout op een bord.
Haal schil van de paprika?s af (laat steeltjes aan zitten), en wentel ze door het bloemmengsel.
Verwarm olijfolie in een koekenpan, en bak de paprika?s tot ze een korstje krijgen.

Serveertip

Serveer ze warm, met stokbrood erbij. In Bulgarije worden ze met de hand gegeten - iedereen houdt de paprika bij de steel vast en dipt ze in de (warme) Balkan saus (zie link bij ingredienten).



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top