Bara

  • Surinaams, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 ui
3 tenen knoflook
1 tl massala kerrie
100 gr versgemalen spliterwten
water
half pepertje
300 gr zelfrijzend bakmeel
2tl jeera(gemalen komijn)
3 takken selderij
1 madam jeanette peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan

Voorbereiding

1 nacht tijd om het deeg te laten rijzen

Bereidingswijze

De peper,knoflook en de ui malen(raspen)mengen met de jeera,massala en bakmeel.
Water toevoegen en de massa kneden tot er
een zacht en luchtig deeg ontstaat.
Het deeg 2 uur laten rijzen(voor een beter resultaat het deeg 1 nacht laten rijzen)
Van het deeg,met vochtige handen balletjes vormen en plat drukken vervolgens een gat in het midden drukken.Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.

Serveertip

Serveren met een pittige saus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

snorkel008 avatar
snorkel008 03-03-2007

Hallo Kamala, ik heb je recept meegenomen en ga het zeker een keer uitproberen! Bedankt. Groetjes Snorkel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten