1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. mini bladerdeegpizza met courgettes en gorgonzola.

mini bladerdeegpizza met courgettes en gorgonzola.

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2003

Ingrediënten 10 personen


1 pakje bladerdeeg. 100gram zongedroogde tomaten. 60 ml.olijfolie. 1,5 eetl. provencaalse kruiden. 1 courgette. 100gram gorgonzola.


Verder heb je nodig


Keukenmachine.


Het is heel makkelijk te maken en een groot succes op verjaardagen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schaaf de courgette in dunne plakken(keukenmachine) en laat ze 1/2minuut blancheren in kokend water, laat ze goed uitlekken.
Pureer de zongedroogde tomaat met de olie en kruiden in de keukenmachine, tot je een smeuige puree krijgt, eventueel meer olie gebruiken.

Bereidingswijze

Snijd uit elk plakje bladerdeeg vierkante lapjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer de plakjes in met het tomatenmengsel daaroverheen de courgette. Verkruimel de gorgonzola en strooi ze over de pizza's.Bak ze in 10 - 15 minuten gaar op 220graden, dus vlak voor het serveren.

Serveertip

Heerlijk bij de borrel!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomernacht


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomernacht
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top