1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: njiskje

  • Slanke keuken,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-09-2003

Ingrediënten 2 personen


1 blik linzen (400 gr.), 1 blik tomatenblokjes, 2 koffielepels olijfolie, 3 teentjes geperste knoflook, 1 in stukjes gehakte ui, 1 el. gedroogde (of verse) korianderblad, 1/2 el. korianderpoeder, 1/2 el. paprikapoeder, 1/2 tl. kerrie marsala, peper en zout, water, 4 kl. So Light room van Balade



Deze soep is snel klaar en bevat weinig calorieen of points, maar vult wel heel erg goed en is erg smaakvol.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een pan met een dikke bodem en doe de geperste knoflook in de nog koude olijfolie. Zet de pan op het vuur en maak de olijfolie voorzichtig (niet te snel) warm, zo blijft de knoflooksmaak beter behouden. Voeg als de olie warm is de ui toe. Bak het geheel een beetje glazig. Voeg dan het blik linzen met vocht toe en voeg zoveel water toe, zodat de linzen onder water staan. Voeg de tomatenblokjes toe en alle kruiden. Roer goed door en laat 10 min. zachtjes doorkoken zodat alle smaken goed tot hun recht komen.

Serveertip

Voeg bij het opdienen 4 kl. so light room toe. Evt. niet-meelijners kunnen blokjes chorizo door de soep doen. Het recept bevat (zonder chorizo) 3 points p.p. en 1*

Bron

Onbekend



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van njiskje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top