1 blik linzen (400 gr.), 1 blik tomatenblokjes, 2 koffielepels olijfolie, 3 teentjes geperste knoflook, 1 in stukjes gehakte ui, 1 el. gedroogde (of verse) korianderblad, 1/2 el. korianderpoeder, 1/2 el. paprikapoeder, 1/2 tl. kerrie marsala, peper en zout, water, 4 kl. So Light room van Balade
Deze soep is snel klaar en bevat weinig calorieen of points, maar vult wel heel erg goed en is erg smaakvol.
Doe de olijfolie in een pan met een dikke bodem en doe de geperste knoflook in de nog koude olijfolie. Zet de pan op het vuur en maak de olijfolie voorzichtig (niet te snel) warm, zo blijft de knoflooksmaak beter behouden. Voeg als de olie warm is de ui toe. Bak het geheel een beetje glazig. Voeg dan het blik linzen met vocht toe en voeg zoveel water toe, zodat de linzen onder water staan. Voeg de tomatenblokjes toe en alle kruiden. Roer goed door en laat 10 min. zachtjes doorkoken zodat alle smaken goed tot hun recht komen.
Voeg bij het opdienen 4 kl. so light room toe. Evt. niet-meelijners kunnen blokjes chorizo door de soep doen. Het recept bevat (zonder chorizo) 3 points p.p. en 1*
Onbekend
pwiggers 23-09-2003
Lijkt me heerlijk. Ben dol op linzen en op een slanke lijn, dus......... Bedankt voor je recept! Petra