Lychee
- Nederlands, Borrelhapje
- 0-10 min.
AMUZE een smakelijke binnenkomer.
Ingrediënten
Lychee'sBereidingswijze
- Lycheetempura:Bereid 1pakje tempuramix volgens de beschrijving,doop gepelde(eventueel ontpitte)lychees erin en frituur(180graden)ze goudbruin.Lekker met chocoladesaus.
- Zoete Lycheesalade:Meng verse,gepelde lychees met partjes mango,stukjes ananas,limoensap,een scheutje passievruchtenlikeur en een scheutje kokosmelk.
- Hartige Lycheesalade:Roerbak plakjes ossenhaas,vermeng met wat japanse sojasaus,rijstazijn,thaise vissaus,knoflook,verse rode peper en veel fijngesneden koriander en schep het door frisseesla met lente-uitjes en versgepelde lychees.
- Lycheelongdrink:Mix 1blikje lycheesap(toko)met 4el passievruchtensiroop(toko)en 1dl rum,schenk uit over 4longdrinkglazen en vul de glazen verder met ijsklonten of schaafijs.Garneer elk glas met een gepelde lychee.
- Lycheetrifle:Bedruppel stukjes(kokos)cake met kokoslikeur en verdeel over schaaltjes.Schenk er bananenvla over,schep er ontpitte lychees op,bestrooi met geroosterde,geraspte kokos.
- Lycheespiezen:Rijg ontpitte,gepelde lychees om en om met coquilles aan spiesen.Bedruppel met citroensap,wat zout en peper en grill ze in 2-3min.goudbruin.Bestrooi met gemengde peper.