1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mosselen van de vissersvrouw (Mejillones a la marinera)

Mosselen van de vissersvrouw (Mejillones a la marinera)

  • Spaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2003

Ingrediënten 6 personen


750 g verse mosselen, schoongemaakt (gooi exemplaren die open blijven weg)
? dl droge witte wijn
1 laurierblad
2 el olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
1 groene paprika, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt
1/8 tl cayennepeper
zout en witte peper naar smaak



Neem grote, dikke mosselen. Die zijn heerlijk bij deze tomatensaus met zijn geurige echo?s van het Middellandse zeegebied.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontvel tomaten, en hak alle ingredienten fijn, zoals boven aangegeven.

Bereidingswijze

Doe de mosselen met de wijn en laurier in een grote pan en kook ze afgedekt op hoog vuur totdat de schelpen open zijn: schud af en toe aan de pan.
Leg ze op een schaal, gooi dicht gebleven exemplaren weg en houd de rest warm.
Verhit de olie in een pan en bak de ui, paprika?s en knoflook gaar. Bak de tomaten en cayennepeper ca. 15 minuten mee; de saus moet dik zijn. Breng het met een beetje kookvocht en zout en peper op smaak.
Giet de saus over de mosselen en dien ze direct op.

Serveertip

Recept van Esteban Mi?ana van La Bodega del Gato, Valencia
Overgenomen uit het kookboek Tapas van Fiona Dunlop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top