Sate met ketjapsaus
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een werkelijk heeeeeeeeeeerlijk recept uit het 'streep je slank kookboek' van Magriet. In het kookboek staat het recept aangegeven voor 4 pers. maar ik vind dat je van 2 pers. moet uitgaan, want dit is echt veel te lekker zodat je niet genoeg hebt met zijn vieren!
Ingrediënten
400 gr. magere hamlappen in mooie blokjes van 3 cm, 6-8 houten sateprikkers, 4 el. ketjap manis, 3 el. verse limoensap, stukje verse gember van 3 cm, 3 teentjes knoflook, 2 lente-uitjes, 2 tl. bruine suiker, gemalen koriander, gemalen komijn, kaneelBenodigdheden
grillpan, keukenmachine of staafmixer
Voorbereiding
Leg de houten sateprikkers tenminste 30 min. in water. Pureer de ketjap, het limoensap, de geschilde en geraspte gember, schoongemaakte knoflook, in ringen gesneden lente-uitjes, bruine suiker, koriander, komijn en kaneel met 3 el. water in de keukenmachine of met de staafmixer tot een saus. Marineer de hamlapblokjes minimaal 2 uur in deze saus.
Bereidingswijze
Neem het vlees uit de marinade en rijg het aan de stokjes. Rooster de sate in een voorverwarmde grillpan romdom bruin en gaar. Bestrijk ze tussentijds nog eens met de marinade. Breng de rest van de saus (marinade dus) in een pannetje al roerend aan de kook. Laat de saus 5 min. doorkoken en geef die naast de sate.
Serveertip
Lekker als hapje voor de tv, maar ook een prima begeleider bij nasi. Evt. serveren met pindasaus. Pointswaarde van het recept: 6 points en een * als je het recept voor 2 maakt, 3 points als je het voor 4 personen maakt.