Yakitori

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2003


Recept van Marco

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo gefixeerde kippebouten -
4 gewassen en schoongemaakte jonge
preitjes -

Yakitorisaus :
4 dl donkere sojasaus -
2 dl kippebouillon -
2 dl sake -
100 gram suiker -
1 dl mirin


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vermeng de ingredienten voor de yakitori-saus in een pan en breng de vloeistof aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Laat de saus tot kamertemperatuur afkoelen. Schenk de saus in een hoog schenkkannetje. (Deze hoeveelheid yakitori-saus is voldoende voor een aantal maaltijden. Bewaar de saus goed afgesloten in de koelkast).
Snijd de kip in stukjes van 2 1/2 cm en snijd de preitjes in stukjes van 4 cm lang. Rijg om en om stukjes kip en stukjes prei aan pennen.
Grilleer het gerecht onder regelmatig omdraaien boven een zo heet mogelijke hittebron. Doop, wanneer er vocht uit de stukjes kip druipt, de pennen met kip in de saus en grilleer ze verder. Herhaal deze handeling verschillende malen, tot de kip net gaar is. Zorg ervoor dat de kip niet te gaar wordt, anders wordt hij droog.
Serveer de kip zo warm mogelijk op de pennen en schenk er wat van de yakitori-saus over. Traditioneel
wordt yakitori bestrooid met wat zevenkruiden-peper en dan met de vingers gegeten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sandramaat avatar
sandramaat 21-02-2005

Van de week 2 keer gesmuld van dit gerecht!! We hadden nog saus over en vonden het zonde om weg te gooien dus heeft Jan zaterdag mini yakitoris gemaakt voor op de steengril. Deze had hij op cocktail prikkers gemaakt en was op de steengril ook hartstikke lekker, ziet er bovendien nog hartstikke leuk uit! Bedankt voor je recept Lucy, deze gaan we zeker meer maken! Groetjes van Sandra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten