Visterrine

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2003

    EEN VISTERRINE KAN JE MAKEN MET VERSCHILLENDE SOORTEN VIS.DIT IS EEN STANDAARD RECEPT WAAR JE JE ZELF IN KUNT UITLEVEN.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen






















  • eiwit: 2 stuks
  • slagroom: 6 eetlepels
  • Cayennepeper beetje
  • visfilet:800 gram
  • zout: 1/2 theelepeltje
  • peper
  • princessenboontjes of staafjes van wortel


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Mix de vis in een keukenmachine. De vis moet zeer koud zijn : voeg eventueel een ijsblokje toe. Wanneer de filets praktisch volledig gemixt zijn, voegt je er een voor een de ongeklopte eiwitten erbij en de room. Kruid met peper en zout en een mespuntje Cayennepeper.Beboter lichtjes een glazen schaal en garneer ze met de helft van de bereiding. Schik de groenten in het midden en voeg de rest van het mengsel erbij. Druk zachtjes aan.Zet de terrine au bain-marie gedurende 45 min. in een op stand 170?C voorverwarmde oven.Wanneer de terrine gaar is, dekt je ze af en laat ze 24 uur rusten in de koelkast. Om op te dienen haalt u de terrine uit de vorm en snijdt u ze in plakjes, liefst met een elektrisch mes.Bij de terrine kunt je een saus geven op basis van licht opgeklopte room met rode kaviaareitjes als garnering.Hebt je liever een pittiger saus, meng dan enkele ansjovisjes met een beetje mayonaise of room.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten