1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Runderlappen met citroen

Runderlappen met citroen

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2003

Ingrediënten 4 personen


1 citroen, schoongeboend -
600 gram magere runderlappen, in flinke dobbelstenen -
3 eetlepels olie -
peper en zout -
2 uien, gesnipperd -
2 teentjes knoflook, gesnipperd -
1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes -
stukje trassi ter grootte van een erwt -
1 blik tomatenblokjes -
1 rundvleesbouillontablet




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Bak de runderlappen al omscheppend in de hete olie bruin. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak en bak de uien, de knoflook en het pepertje al omscheppend 5 min. mee.
Voeg de trassi, de tomatenblokjes, het citroensap, de schil en de bouillon-tablet toe en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees met de deksel op de pan in ? 2 1/2 uur gaar.
Voeg zonodig nog extra warm water toe. Neem de schillen uit de pan. Lekker met nasi en roergebakken witte kool of sperzieboontjes.

Bron

C1000



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top