1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. vispotje

vispotje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ui gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt. 1 pak gezeefde tomaten (500 gr) 2 el olijfolie. 100 ml droge witte wijn, 100 ml visfond (pot a 380 ml AH) 3 bakjes fruit de mer(a 150 gr) 200 gr zeewolffilet of kabeljauwfilet in grove stukken. 1/2 citroen 1 zakjes verse peterselie(30 gr) fijngehakt



Lekker italiaans visgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In hapjespan de ui en helft van knoflook in de olie fruiten. gezeefde tomaten,wijn visfond toevoegen en langzaam aan de kook laten komen. vuur laag zetten en saus zonder deksel 15 minuten laten sudderen. zeevruchten en vis door saus scheppen en gerecht nog 5 a 10 minuten stoven. op smaak brengen met zout en peper.
intussen citroen schoonboenen en schil fijnraspen. in kommetje peterselie mengen met citroenrasp en rest van knoflook (= gremolata)

Serveertip

Vispotje over 4 diepe borden verdelen, bestrooien met gremolata. lekker met stevig brood bv pane dolce vita, om in stoofvocht te dopen.
220 kilocalorieen 27 gr eiwit 7 gr vet 7 gr koolhydraten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top