Couscous met shoarma en groenten
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-08-2003
Ingrediënten 2 personen
150 g Marokkaanse couscous1 rode ui
1 kleine rode paprika
1 kleine groene paprika
2 worteltjes
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels (olijf)olie
250 g shoarmavlees
100 ml knoflooksaus
Bereidingswijze
1. Pel de ui en snipper deze fijn. Maak de paprika?s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika?s in dunne reepjes. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg het shoarmavlees toe en bak dit in 5 minuten goudbruin. Voeg de paprikareepjes en wortelplakjes toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
3. Doe intussen de couscous in een kom. Schenk 240 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen.
4. Roer de couscous een keer goed door en schep deze op een schaal. Schep de shoarma en groenten op de couscous.
Serveertip
Garneer het gerecht met peterselie en serveer de knoflooksaus er apart bij.
Laatste reacties
Heb deze meegenomen van je klinkt lekker, groetjes, Maruska