Mosselsoep
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo mosselen, 4 bosuitjes, 1 winterpeen, 1 visbouillonblokje, 200 ml koksroom, 1 el grove mosterd, 1 el komijnzaad, zout, versgemalen peper, 1 bosje korianderVoorbereiding
Was de mosselen en verwijder de open exemplaren.
Was de bosuitjes en snij ze in stukken van ca 3 cm.
Schil de winterpeen en snij deze in dunne reepjes.
Breng 750 ml water met het bouillonblokje in een grote pan aan de kook en laat de mosselen afgedekt in 7 min. gaar worden. Schud ze regelmatig om. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan, verwijder de gesloten mosselen en zeef het kookvocht boven een andere pan. Houd de mosselen warm.
Bereidingswijze
Voeg de groenten en de koksroom aan het kookvocht toe en laat dit ca 4 min. koken.
Roer de mosterd en de komijn door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Was de koriander en hak deze grof.
Verdeel de soep en de mosselen over 4 borden en bestrooi met de koriander.
Serveertip
Lekker met Foccacia brood.