1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Door: tazmania_a

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-08-2003

Ingrediënten 6 personen


45 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 500 gram bloemkool, 5 deciliter melk, 5 deciliter (vlees)bouillon, 1 laurierblaadje, 1,25 deciliter room, 1 eetlepel bieslook.



Bloemkoolsoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter.
Voeg de gesnipperde ui toe en fruit hem glazig,.
Voeg de schoongemaakte, gehakte bleomkool, de melk, de bouillon en een laurierblaadje toe.
Aan de kook brengen en met deksel erop 15-20 minutenlaten koken.
Laurierblaadje verwijderen.
Het mengsel in een keukenmachine of blender pureren.
Terug doen in de schoongemaakte pan.
Aan de kook brengen en de room erdoor roeren.
Warm of koud serveren, bestrooid met de gehakte bieslook.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top