De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-08-2003
Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.
Ingrediënten 8 personen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 477,02 kcal |
Koolhydraten | 39,49 g |
Eiwitten | 5,77 g |
Vetten | 31,29 g |
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker.
- Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop anderhalve dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
- Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
- Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
- Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.
Laatste reacties
ik kan niet anders zeggen: hij is echt superlekker
Heb de taart gemaakt voor een 24 cm springvorm, hierbij alle ingrediënten met de helft extra er in verwerkt behalve de koekjes. Een pakje cafe noir is echt wel genoeg. De koekjes zijn makkelijk heel fijn te krijgen door ze in een diepvrieszak te stoppen en ze met een deegroller te bewerken. Top recept hoor, en zó gemaakt!
De taart heb ik gemaakt met mascarpone dat had ik nog in de koelkast.Een erg lekkere taart was een groot succes.
Deze taart heb ik voor een verjaardag gemaakt. En was heerlijk! Bedankt voor het recept!
De taart heb ik gemaakt voor mijn man toen hij jarig was. Hij is erg in de smaak gevallen. Ga ik zeker nog een keer maken.
lekkere taart ik heb rum gebruikt.
Ik heb nog nooit zo`n succesvolle taart gemaakt! Het was wel even stress omdat ik de vanillevla was vergeten, maar ik heb dat gemaakt van custard, een beetje suiker en 200 ml melk. Het was een absoluut succes! Bedankt voor het delen, deze gaat in de recepten-eregalerij!
Is deze taart ook smaakvol zonder Whiskey? Dit heb ik niet in huis, Ik heb wel rum essence. kan ik dat er voor in de plaats gebruiken?
Ga hem dit weekend maken lijkt me erg lekker, en niet moeilijk, had jaren geleden een recept van whiskey taart maar helaas kwijt geraakt was ook altijd erg lekker, mocht iemand dit recept nog hebben hou ik mij aanbevolen. Groetjes Marian
Zo dat ziet er heerlijk uit ik neem hem mee, bedankt voor je recept, groetjes Gre.