De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-08-2003
  • De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

    De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

    De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

  • De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

    De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

    De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • 1 pakje cafe noir
  • 100 gram gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • anderhalve dl sterke koffie
  • 100 gram suiker
  • 3 el whisky
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram MonChou
  • 2 dl vanillevla
  • mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
  • Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker.
  • Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop anderhalve dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
  • Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  • Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
  • Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bakfanaat avatar
bakfanaat 05-10-2017

ik kan niet anders zeggen: hij is echt superlekker

mezzo63 avatar
mezzo63 23-12-2016

Heb de taart gemaakt voor een 24 cm springvorm, hierbij alle ingrediënten met de helft extra er in verwerkt behalve de koekjes. Een pakje cafe noir is echt wel genoeg. De koekjes zijn makkelijk heel fijn te krijgen door ze in een diepvrieszak te stoppen en ze met een deegroller te bewerken. Top recept hoor, en zó gemaakt!

gerrie19 avatar
gerrie19 10-03-2015

De taart heb ik gemaakt met mascarpone dat had ik nog in de koelkast.Een erg lekkere taart was een groot succes.

Smulrian avatar
Smulrian 22-12-2014

Deze taart heb ik voor een verjaardag gemaakt. En was heerlijk! Bedankt voor het recept!

JessicaH1974 avatar
JessicaH1974 03-09-2014

De taart heb ik gemaakt voor mijn man toen hij jarig was. Hij is erg in de smaak gevallen. Ga ik zeker nog een keer maken.

YvonnevdB avatar
YvonnevdB 24-05-2014

lekkere taart ik heb rum gebruikt.

flevoleven avatar
flevoleven 24-07-2013

Ik heb nog nooit zo`n succesvolle taart gemaakt! Het was wel even stress omdat ik de vanillevla was vergeten, maar ik heb dat gemaakt van custard, een beetje suiker en 200 ml melk. Het was een absoluut succes! Bedankt voor het delen, deze gaat in de recepten-eregalerij!

HappyDeez avatar
HappyDeez 13-03-2013

Is deze taart ook smaakvol zonder Whiskey? Dit heb ik niet in huis, Ik heb wel rum essence. kan ik dat er voor in de plaats gebruiken?

Elburg64 avatar
Elburg64 30-01-2013

Ga hem dit weekend maken lijkt me erg lekker, en niet moeilijk, had jaren geleden een recept van whiskey taart maar helaas kwijt geraakt was ook altijd erg lekker, mocht iemand dit recept nog hebben hou ik mij aanbevolen. Groetjes Marian

patisjeetje avatar
patisjeetje 09-10-2012

Zo dat ziet er heerlijk uit ik neem hem mee, bedankt voor je recept, groetjes Gre.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten