1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Zalm
  5. Amuse Pannenkoekflensjes gevuld met zalm en kruiden

Amuse Pannenkoekflensjes gevuld met zalm en kruiden

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2003

Ingrediënten 24 personen


100 gram pannekoekmix 2 dl melk 1 eierdooier ? bosje dille 200 gram verse zalm 200 ml slagroom zout en peper 1 visbouillontablet 1 dl witte wijn 2 el mosterd.



Een amuse gemaakt van Pannekoekjes en gevuld met verse zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stoompan

Bereidingswijze

Flensjesbeslag met melk en eierdooier bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking. Vier dunne flensjes bakken en laten afkoelen, Dille fijn snijden, 2 takjes achterhouden voor de garnering. Zalm in repen snijden en in keukenmachine zeer fijn malen. Helft van de slagroom erbij schenken en alles malen tot glad, smeerbaar mengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Elk flensje insmeren met laagje zalm van ca. ? cm. Vervolgens zalm bestrooien met gesneden dille. Flensjes oprollen.
BEREIDEN: In stoompan ca. ? liter water en visbouillontablet langzaam aan de kook brengen, Rolletjes los van elkaar in stoompan leggen en in ca. 7-8 minuten gaar stomen. Intussen in pan wijn en rest van slagroom aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten inkoken. Vervolgens mosterd toevoegen, doorroeren en saus van vuur nemen. Elk flensje in 6 schuine plakjes snijden. Plakjes verdelen op bordjes en mosterdsaus er over scheppen. Garneren met dille.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top