Groene salade met perzik en blauwe kaas

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2003

Groene salade met perzik en blauwe kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
50 g peultjes, gehalveerd
2 verse perziken
sap van ? sinaasappel
3 eetlepels olijfolie
? eetlepel verse tijmblaadjes
zout, versgemalen peper
75 g veldsla
75 g rucola
75 g blauwschimmelkaas (Danish Blue), verkruimeld
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

15 minuten

Kook de peultjes in ruim kokend water in 4 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef af onder koud water. Laat de peultjes uitlekken. Schil de perziken en snijd ze in schijfjes. Klop in een schaal het sinaasappelsap met de olijfolie, tijm en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de perzik en peultjes erdoor. Schep vlak voor het serveren ook de veldsla en rucola erdoor en strooi de blauwschimmelkaas erover.

Serveertip

Serveer met gebakken kipfilet en krielaardappeltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten