Sushi

  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2003

    TWEE JAAR GELEDEN EEN CURSUS SUSHI MAKEN GEDAAN.DE MANIER WAAROP WIJ HET LEERDE HEB IK HIER OPGESCHREVEN.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personenBereiding:Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de rijst onder de koude kraan tot het water helder blijft. Laat de rijst uitlekken. Doe rijst en water in een pan en breng ze aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 4-5 minuten sudderen, tot al het water is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt 10 minuten staan.
Meng azijn, suiker en zout en roer dit mengsel met een houten lepel door de rijst. Blijf roeren tot de rijst is afgekoeld.
Snijd de vis in smalle reepjes. Snijd de komkommer en avocado in smalle reepjes van 5 cm. lang.
Leg een norivelletje op vetvrij papier of op een sushimatje op een glad werkvlak. Spreid een kwart van de rijst uit over de helft van het norivel. Laat aan de onderkant en de zijkanten 2 cm vrij. Smeer een heel klein beetje wasabi over de rijst. Leg een kwart van de vis, komkommer, avocado en gember op de rijst.
Rol met behulp van het papier of het matje de nori van onderaf strak op. De vulling zit nu in het midden van de rijst. Snijd met een elektrisch of zeer scherp, glad mes de rol in stukken van 2 1/2 cm dik. Maak de rest van de rollen. Serveer de sushi op afzonderlijke borden met kommetjes sojasaus en de extra wasabi; de sojasaus en wasabi kunnen gemengd worden en vormen de dipsaus voor de sushi.

Serveertip

De vis die u gebruikt voor sushi moet zeer vers zijn. U kunt de sushi maximaal 4 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Snijd de rollen vlak voor het opdienen in stukken. Sushimatjes zijn verkrijgbaar bij Japanse winkels en maken het rollen een stuk eenvoudiger.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

haagsebluf avatar
haagsebluf 31-12-2003

Ik ga dit recept op korte termijn maken, en wel voor de eerste keer. bedankt !! Ik hoop dat het lukt.

icequeen1155 avatar
icequeen1155 02-09-2003

het lijkt me heel lekker maar heb je ook een recept zonder vis of schelpdieren mijn moeder kan er niet tegen en nori is dat dat lekkere zeewier? kus ilona

dengroenen avatar
dengroenen 29-08-2003

ziet er interesant uit

maria1975 avatar
maria1975 28-08-2003

<font face="Papyrus"size=2><CENTER><font color=blue>Zoheee! Dat klinkt/ziet er errug lekker uit? Ik neem ?em mee naar mijn eigen pagina. Bedankt! Veel liefs, <img src="http://www.clubs.nl/ClubsData/35544/incoming/maria-wink-fra.gif"> </font></CENTER>

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten