Roergebakken garnalen met groenten uit de wok.

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Gezond, lekker en snel klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
24 grote gepelde garnalen.
1 rode peper
2 tenen knoflook
3 cm. verse gemberwortel.
2 eetl. sojasaus
4 eetl. Thaise vissaus
1 struik paksoi
1/2 courgette
1 komkommer
2 tomaten
2 eetl. olie
2 eetl.verse koriander, grof gehakt.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 207,05 kcal
Koolhydraten 11,18 g
Eiwitten 23,71 g
Vetten 6,81 g
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

laat de garnalen ontdooien.
Maak de peper schoon.
pel de knoflook, schil de gember en hah alles fijn.
Roer de peper, knoflook, genber met de sojasaus en vissaus tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze 10 min. marineren.
Maak ondertussen de groenten schoon.
Snijd de paksoi in reepjes en de courgette in blokjes.
Halveer de komkommer in de lengte, schraap de pitjes eruit, en snijd de helften in plakjes.
Verwijder de pitjes van de tomaten en eventueel ontvellen en snijd het vruchtvlees in repen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en roerbak alle groenten op hoog vuur in 3-4 min. beetgaar.
Schep de garnalen uit de marinade in de wok en roerbak ze op matig hoog vuur 2 min. mee tot ze mooi roze zijn.
Schenk de marinade erbij en warm het gerecht nog even goed door.
strooi de koriander erover.

Serveertip

Serveer met (jasmijn) rijst.
Voor de tomaten kun je ook de ontvelde tomaten uit blik kopen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paula_bijl avatar
paula_bijl

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten